Андрей Райчев: Борисов има две възможности - да бави или оставка

Много е важно да различим рационалното от нерационалното - какво става и какво ще стане. Всяка граница е война. В България много дълго време нямаше разлика между център и дясно. Борисов ходеше и превземаше докъдето си иска. Дясното беше разграден двор, Борисов се разхождаше из него и завземаше каквото си иска. Това заяви социологът Андрей Райчев при гостуването си в БНТ.

Юлий Павлов: Няма политическа криза

Назряло е очакването за оставка и педсрочни парламентарни избори. Цялата европейска преса говори за скандалите и корупцията  нас, нормално е да има такива искания и да доведат до кардинална промяна, това заяви политологът Петър Чолаков при гостуването си в България Он Ер.

Цветозар Томов: Шансовете на правителството да завърши мандата са малки

Шансовете на правителството да завърши мандата си са малки. Масовите протести винаги са водили до оставки. Има ясна тенденция за загуба на обществено и политическо доверие в управляващите, която излиза на повърхността и чрез данните социологически изследвания. Това каза социологът и бивш член на ЦИК Цветозар Томов при гостуването си в България Он Ер.

Алтернатива не само че има, но и статуквото не може да бъде възпроизведено

Алтернатива не само че има, но и статуквото не може да бъде възпроизведено. Това пише Даниел Смилов във фейсбук по повод публикуваното социологическо проучване на Алфа рисърч.

Как Ахмед Доган може с лекота да осъди България

Хаос. Така може да се обобщи накратко паническата промяна в законодателството за студения резерв, която ГЕРБ направи миналата седмица в опит да се разграничи от Ахмед Доган. Това пише в коментара си Ивайло Станчев в Дневник.

Кристофер Неринг: Отровният кръговрат в България*

На вече едномесечните протести в България все по-често се чуват и призивите за лустрация: за отстраняване от обществения живот и от политиката на всички бивши агенти на ДС и представители на някогашните комунистически елити. Това пише в анализ на германския експерт Кристофер Неринг** за Дойче Веле.

Проф. Маринов: Разчистването на палатките е политическо решение!

Едва ли решението за разчистването на палатковите лагери е на МВР, това е политическо решение. Това каза председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов при гостуването си в БТВ.

Протестите в България - конкретен гняв, неясни изгледи

"Натрупан гняв", "В клещите на протеста", "Протести в България - и ЕС пред дилема" - с такива заглавия немскоезичните издания описват последните събития в София и страната. Това пише Михаел Мартенс във "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", предаде Дойче Веле.

В кои държави влизаме с PCR тест и къде има карантина

Заради вируса някои европейски държави въведоха нови изисквания за влизане на тяхна територия за български граждани. Информацията е динамична и се променя непрекъснато. Какво обаче трябва да знаем, ако планираме пътуване, информира БНТ.