Цялата власт омазана в корупция, Борисов - в бяло

Луксозни апартаменти с недекларирани тераси и укрити данъци, необясними доходи и други богатства, притежавани чрез подставени лица, лични къщи, построени с европари – още колко тухли са необходими за стената на корупцията на ГЕРБ? За Барселона дори не отваряме дума. Това пише Светлана Георгиева в коментара си за Дневник.

"Има ли виновни - да се уволняват и да се дават на прокурор веднага, безкомпромисно!", заканва се премиерът Бойко Борисов пред министрите. Какво означава според него "има ли виновни"? Вината се установява единствено от съда.

Има факти – всяка трета "къща за гости", тоест лъскава прогимназия с фамозна гледка и нетипични за селата екстри, се оказва престъпна. Защото е построена с пари на европейските данъкоплатци, за да подпомогне поминъка на някой трудолюбив човек на село. Вместо това в нея се вихрят

оргии на управляващите, а туристите не са и помирисвали лукса

вътре. Дори работещите по предназначение селски туристически обекти съществуват благодарение на финансиране с връзки във властта. Обикновените хора от село нямат къщи за гости, но децата на партийния елит, управляващ през последните десетилетия, са уредени с чудни семейни хотели.

Признава го самият министър на земеделието Румен Порожанов - бивш шеф на фонд "Земеделие", раздал гювеча на близките до властта. И въпреки че това е установено, не чуваме да има обвиняеми освен доскорошния зам.-министър Александър Манолев, снабдил вилата си с минерална вода.

Какво прави прокуратурата освен поредния чадър на властта? Защо единствено се налагат "корекции", тоест някои от облажилите с европари ще ги връщат? Евентуално защото еврокомисията много не била заинтересувана от случващото се.

Ами Наказателният кодекс? Защо се бездейства спрямо финансовите измами? Къде е ОЛАФ и българското й звено за контакт в МВР, къде е спецотделът на главния прокурор Сотир Цацаров за разследване на измами със средства на ЕС? Какво прави ГДБОП и нейният спецотдел по същия въпрос? Ами прословутата антикорупционна комисия, която е

готова да отнеме парите и имотите на всеки противник на режима

който ни управлява – тя къде проспа незаконно придобитото имущество на хората от властта и на техните лакеи?

При такава грамада от престъпления трите власти тотално бездействат и с всеки изминал ден вредят на данъкоплатците. Нито един орган в държавата очевидно не работи в интерес на обществото, а точно обратното.

За последните 10 години управление на ГЕРБ, ДПС, БСП и така наречените Патриоти престъпността трайно се настани по високите етажи и органите, които трябва да й противодействат, всъщност й опънаха чадър.