Инфлацията в САЩ остана без промяна през ноември

Потребителските цени в САЩ са останали без промяна през ноември, основно заради острия спад в цените на горивата. Базисният инфлационен натиск обаче остава силен на фона на нарастващите разходи за наеми и здравеопазване, предаде Ройтерс, цитирана от Инвестор.

Ръстът на турската икономика се забави рязко третото тримесечие

Турският икономически растеж се охлади сериозно през третото тримесечие, след като валутната криза в страната захранва рекордната инфлация и ограничава потребителското търсене и инвестициите на компаниите, съобщава Файненшъл Таймс, цитиран от Инвестор.

Китай отбеляза пореден рекорден търговски излишък със САЩ

Износът на Китай се е увеличил доста по-малко от очакваното през ноември, което очевидно сигнализира, че забавящото се глобално търсене надделява над опита да се доставят повече стоки в САЩ преди вече отложеното увеличение на вносните мита от 1 януари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Товарните превозвачи очакват загуби след реформата в ЕС в сектора

Според Съюза на превозвачите позицията, която Съветът на ЕС ще защитава в преговорите с Европейския парламент за международните превози, е известен успех, макар че не удовлетворява искането на България.

Първо – паметник на културата, после €7,5 млн. и Бузлуджа като нова!

7,5 млн евро ще струва ремонтът на монумента на връх Бузлуджа. Сумата включва и направата на специален асансьор по пилона, за да могат посетителите да се наслаждават на гледката от 70-метрова височина,

Кой ли ще даде на г-жа Гинка Върбакова парите за ЧЕЗ?

Милиони българи продължават да плащат сметките си за ток на ЧЕЗ-България, вместо на г-жа Гинка Върбакова. Бизнесдамата от Пазарджик се нуждае от солидно финансиране. Кой ли ще ѝ даде толкова много пари? И срещу какво? Коментар от Емилия Милчева, Дойче веле.

Студентски празник на хоризонта: На вила, хотел или... тур по механите?

Хиляди студенти тръгват от петък на механа маратон в най-популярните ски дестинации у нас. Над 5000 души са предплатили своите места само в Банско за обиколка по кръчми и дискотеки за 8 декември.