Цената на петрола расте заради надежди за стимули и по-слабия долар

Цените на петрола продължават възхода си във вторник, подкрепени от очакванията за допълнителни стимули в САЩ и възстановяването на търсенето в Азия на фона на икономическия рестарт, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Икономиката на еврозоната бележи най-силен срив от 1995

През месеците от април до юни брутният вътрешен продукт (БВП) на еврозоната се е свил с 12,1 процента на тримесечна база, съобщи статистическата агенция Евростат в петък в първоначалната си оценка, цитирана от Инвестор.

Лагард: Има реален риск от фалит на малките компании!

Европейската централна банка трябва да запази своята „предпазна мрежа" поне до юни 2021 година, за да подкрепи икономиката на еврозоната. Това каза управителят на Европейската централна банка Кристин Лагард, разпространи Инвестор.

Бизнесът зове за промени на схемата 60:40

Организациите от АОБР излязоха с искане за изменение и допълнение на Закона за извънредното положение. Според тях едва под един процент от предприятията виждат възможност за запазване на работните места по схемата 60:40, предаде БТА.

БВП на Германия с най-големия спад от 1970 насам

Германската икономика ще завърши второто тримесечие с безпрецедентен спад в икономическата активност поради условията, продиктувани от пандемията от коронавирус, според доклад, публикуван днес от немската централна банка – „Бундесбанк“, отбеляза БНТ.

Заявленията за безработица в САЩ на исторически връх

Броят на американците, подали заявления за обезщетение за безработица, е нараснал до рекордните 3,28 милиона през миналата седмица, след като редица предприятия прекратиха временно дейност и освободиха работници като част от усилията на САЩ да ограничат разпространението на коронавируса, предаде Блумбърг, цитирана от Инвестор.