Франция повишава степента на тревога и засилва контрола

Франция повишава степента на тревога и засилва охраната на коледните базари след стрелбата снощи в Страсбург, съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер, цитиран от Ройтерс и БТА. 

Сърбия тръгва може да тръгне към предсрочен вот заради протести

Сърбия може да тръгне към предсрочни парламентарни избори. По данни на сръбския Блиц, президентът на балканската държава Александър Вучич смята да разпусне Скупщината и да се проведе извънреден вот за парламент, предаде Новини.бг.

Бившата управляваща партия в Армения остана извън парламента

Предизборният блок "Моя стъпка" ("Мой шаг") на изпълняващия длъжността премиер на Армения Никол Пашинян получава 70,43 процента от гласовете. Това показват данните от преброените бюлетини от всички 2010 избирателни участъци в страната, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Трима убити и 12 ранени в Страсбург, нападателят е прострелян

Нападателят, открил стрелба в центъра на Страсбург край коледен базар, е бил ранен по време на престрелка с военните. По всяка вероятност става въпрос за терористичен акт. Това съобщиха АФП и БГНЕС, като се позова на източници от полицията.

Европейският съд: Великобритания може да се откаже от искането за Брекзит

Британското правителство може да реши едностранно да отмени Брекзит, без да се консултира с другите страни членки на Европейския съюз, постанови днес Съдът на ЕС, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

ЕП ще подкрепи доклада на Станишев за Шенген

Евродепутатите се очаква да подкрепят доклад на своя колега Сергей Станишев, в който се отбелязва, че двете страни от седем години са изпълнили изцяло съществуващите изисквания. Европейският парламент ще обсъди и ще приеме утре нова резолюция, в която призовава за приемането на България и на Румъния в Шенген, предаде БТА.