БЮРМ вече ще се казва Северна Македония

Парламентът на Македония преди минути одобри необходимите конституционни промени за смяна на името. В тяхна подкрепа гласуваха 80 депутати – точно толкова, колкото е необходимо за квалифицирано мнозинство, предаде БТВ.

Барние: Почти сме готови с брекзит, провал може да има заради Ирландия

Ръководителят на екипа на Европейския съюз в преговорите за Брекзит Мишел Барние заяви, че споразумението за напускането на Великобритания е почти готово, но все още има възможност да не се стигне до сключването му поради сегашната спънка за границата между Ирландия и Северна Ирландия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ако изборите в Германия бяха днес, коалицията нямаше да управлява

Десноцентристките християндемократи и левоцентристките социалдемократи, които след Втората световна война се редуваха да управляват в Германия, постигнаха ново най-ниско равнище в рейтингите си, предаде ДПА.

Мей омекна за удължаване на преходния период след брекзит

Британската министър-председателка Тереза Мей днес даде знак, че ще обмисли удължаване на т.нар. преходен период "с няколко месеца" след като Великобритания напусне Европейския съюз, ход, който според критиците ѝ е предателство на Брекзита, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Среща на върха Европа - Азия в Брюксел

Лидери на над 50 държави от Европа и Азия се събират днес в Брюксел, за да обсъдят ключови проблеми в областта на търговията и сигурността и да покажат подкрепа за международния ред, критикуван от американския президент Доналд Тръмп, информира ДПА, цитирана от БТА.

БЮРМ започва присъединителни разговори за членство в НАТО

Бивша Югославска Република Македония (БЮРМ) започва официално присъединителните преговори за членство в НАТО. Преговорите започват с посещение на членовете на Комисията за интеграция в НАТО и Работната комисия за взаимодействие в централата на НАТО в Брюксел днес и утре, предаде МИА, цитирана от БТА. 

Експерти са открили втора неизбухнала бомба в Керч

Експерти са открили второ взривно устройство сред личните вещи на младежа, който днес уби с пушка най-малко 18 човека в техникум в кримския град Керч. Това съобщиха източници от силовите структури в региона, цитирани от ТАСС и БТА.