Осъдиха бившият шеф на ,,Напоителни системи'' за безстопанственост

Ръководителят на хидротехническия район в „Напоителни системи“ ЕАД – клон Черно море в Шумен Юлиян В. е с потвърдена осъдителна присъда за умишлена безстопанственост. Това стана на третото поред въззивно производство и второ по отношение на проверяваната присъда, поставена от Шуменския окръжен съд, предаде БТА.

Шефът на ,,Еврохолд'': 300 от 335 млн.лв. по сделката с ЧЕЗ ще бъдат кредит

Подписали сме договор с ЧЕЗ. Сега остава проверяващите органи КЗК и КФН да я одобрят. От сделката се интересуваме повече от 8 месеца, а с ЧЕЗ преговаряме от края на декември миналата година. Това каза председателят на надзорния съвет на "Еврохолд" Асен Христов при гостуването си в БТВ. 

Над 14,4 млн. лв. трябва да възстановят политическите партии

В изпълнение на Закона за изменение на Закона за политическите партии Министерството на финансите преизчисли годишната държавна субсидия, отпусната на политическите партии и коалиции за периода от 26 май 2016 г. до влизането в сила на закона - 31.03.2019 г., съобщиха от пресцентъра на министерството.

Марешки: Който е направил добрини, не се притеснява да работи без пари

"За мен не е изненада, че управляващите отложиха решението да намалим субсидиите за партиите. По всичко личеше, че ще стане така. Статуквото не иска да се раздели с тези суми. Важно е да припомня, че това не са пари на партиите, това са пари на данъкоплатците", заяви Веселин Марешки, лидер на Воля, предаде БТА.

Симеонов: Възможно е да не постигнем общо решение за субсидиите

Разумното решение е това, за което ще ви информиране като приключи съвета. Възможно е да не постигнем общо решение, но ще се опитаме да го направим. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов преди срещата на Коалиционния съвет, по време на която ще се обдъждат субсидиите за партиите.

На 3 и 4 юли изслушват кандидатите за шеф на БНТ

На 3 и 4 юли Българската национална телевизия ще излъчи пряко от Съвета за електронни медии публичното изслушване на кандидатите за генерален директор на медията по канала си БНТ2, съобщиха от телевизията.