Борисов: България е в напреднала подготовка за всички видове брекзит

„България е в напреднала подготовка за всички възможни сценарии за Брекзит. Вече имаме два приети плана за действие, свързани с оттеглянето на Великобритания от ЕС - „със сделка“ и „без сделка“. Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на Мюнхенската конференция по сигурността при срещата си с главния преговарящ на ЕС по въпросите на Брекзит Мишел Барние, предаде пресцентъра на Министесрски съвет.

10 оферти в АПИ за изграждането на ,,Струма'' през Кресна

В АПИ са постъпили десет оферти за изграждането на участък от АМ "Струма" през Кресненското дефиле. Офертите са по обществената поръчка за избор на изпълнител за проектирането и строителството на 13.2 км от автомагистрала "Струма", в участъка между Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата - София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе, предадоха от пътната агенция.

Вълчев: 1/3 от випускниците заминават в чужбина

Образователният министър коментира проблема с младите образовани българи, завършили престижни езикови и професионални гимназии, които масово напускат страната ни, избирайки да продължат да следват в чуждестранни университети и колежи. Такъв е примерът с 91 Немска езикова гимназия, която от години оглавява листата на най-елитните столични училища, предаде БГНЕС.

Мая Манолова атакува Изборния кодекс пред Конституционния съд

Омбудсманът Мая Манолова атакува изборния кодекс в Конституционния съд. Това обяви самата тя в кулоарите на парламента. Кодексът беше приет на две среднощни заседания последните дни и предизвика протести, предаде БТВ.

Вучич връчи орден на Борисов

най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия'' беше връчен от сръбския президент Александър Вучич на националния празник на западната ни съседка - Денят на държавността на Република Сърбия, предаде БТА.

Нови случаи на морбили в страната

Случаите на морбили се увеличават, но засега няма опасност от епидемия - уверяват от здравното министерство. 5 случая са лабораторно потвърдени. За още 12 - всички те са деца от благоевградско със симптоми на болестта - са изпратени проби за изследвания, предаде БНТ.

ВМРО предлага помощи за новородени в зависимост от образованието

Предложението на Патриотите е за първо дете помощта за семейството да е 200 лв., за второ – 500 лв., за трето – 1 300 лв., като условието е родителите да имат завършено средно образование. За по-висока степен на образование, еднократната помощ е съответно по-голяма по размер, предаде БНТ.

Не се изключва произнасяне на КС заради гафове в Изборния кодекс

Общественият съвет към ЦИК даде препоръка промените в Изборния кодекс да са поне 12 месеца преди избори, за да няма паническо заседаване в пленарна зала, както и по-задълбочено обществено обсъждане, коментира социологът Михаил Мирчев, предаде БНТ.

Адвокат: Агресията над медици не е метод за по-добра работа

Агресията над медици се третира от съда като телесна повреда. Въпреки, че наказанията се завишиха значително, от 2013 г. не наблюдаваме спад на нападенията. В повечето случаи в съда се стига до лека телесна повреда, а извършителят се оказва с чисто съдебно минало и се освобождава от отговорност. Това заяви адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова при гостуването си в БТВ.