Адвокат получил отказ от Агенцията по вписванията заради PDF файл

Бях сезирана във Фейсбук заради проблеми в работата на Търговския регистър, свързани с достъпа на адвокати. Поех ангажименти за уеднаквяване на практиките, защото хората се товареха излишно със съдебни разноски. Това каза омбудманът Мая Манолова по време на среща с адвокати, представители на Агенцията по вписванията и правосъдното министерство за Търговския регистър, съобщиха от ведомството.

Кабинетът взе решение за отчуждаване на имоти за ,,Хемус''

По решение на правителството се отчуждават имоти и части от имоти - частна собственост, за изграждане на малко над 17 километра от автомагистрала „Хемус“, включително пътен възел „Плевен“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Сигнал за бомба в БНТ, летище София и летище Пловдив

Полицията проверява сигнал за бомба в сградата на Българската национална телевизия на ул."Сан Стефано" 29. Сигналът е получен анонимно на редакционната ни поща. Служителите са изведени от сградата, предаде БНТ.

Петкова: Няма сеизмичен риск на площадката на АЕЦ ,,Белене''

Стратегическите инвеститори ще строят АЕЦ "Белене". Процедурата беше отворена за всички заинтересовани лица. Приятно изненадана съм, че се появиха български консорциуми за участие в проекта. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова при гостуването си в БТВ.

Слънчево и горещо

Днес ще бъде слънчево, следобед - горещо. В източните райони ще има временни увеличения на облачността, без очаквани валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще достигнат 32-37 градуса, малко по-ниски по морския бряг, предаде НИМХ. 

Борисов: Йордания е важен партньор за България

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на външните работи на Хашемитско кралство Йордания Айман Ал-Сафади. В рамките на разговора им премиерът Борисов отбеляза, че Йордания е важен партньор за България в региона на Близкия Изток и Северна Африка, предаде пресцентъра на Министерския съвет.