Бареков и Сидеров презентираха новата коалиция

Евродепутатът Николай Бареков, председател на ПП "Презареди България", презентира партия "Атака" и председателя й Волен Сидеров пред европейските консерватори. Официалното представяне на новата коалиция се състоя в Кишинев, Молдова по време на среща на най-високо ниво на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа /АКРЕ/ с участието на стотици консерватори от цял свят, писа Дир.

Увеличават бюджета на военното министерство

Със 137 милиона лева е увеличен бюджетът на министерството на отбраната за следващата година. Новината съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков по време на финалния етап от тактическото учение с бойни стрелби "Ответен удар- 2018", което се проведе на полигона "Корен" край Хасково, предаде БТВ.

Облачно и дъждовно

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна и на много места, главно в следобедните часове, ще има превалявания. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса по Целзий, предаде НИМХ към БАН.

Валери Симеонов: Не виждам основание за оставка

Вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка, поискаха майките на деца с увреждания заради телевизионно изказване, в което той ги нарича "кресливи жени, които спекулират с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на пек и дъжд тези уж болни деца". Симеонов заяви, че думите му са извадени от контекста и не вижда основание за искането им, предаде БНТ.

Ананиев: Здрав вот не се прави с болни аргументи

Здрав вот на недоверие не се прави с болни аргументи, каза министрът на здравеопазването Ананиев. Той поздрави българските лекари за техния празник и им благодари за спасените животи от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3, предаде БТА.

Цветанов: БСП внесоха вот за намерения

Днес присъстваме на третия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов" 3. БСП така и не дадоха алтернатива при дебатите и за трите вота. Това каза от трибуната на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на дебатите за вота на недоверие на тема здравеопазване, внесен от БСП, предаде БТА.

БСП и ДПС се обединиха срещу здравната политика на кабинета

Дебатите по вота на недоверие към правителството продължиха три часа. Те протекоха при ясно разделение на силите. БСП и ДПС се обединиха срещу здравната политика на правителството с аргумента, че системата не осигурява достъп до здравеопазване на всички българи, лекарите емигрират, а парите в системата не достигат, съобщи БТВ.

ДПС: Подкрепяме вота на недоверие

Подкрепяме вота на недоверие, но се разграничаваме от част от мотивите. Фалшивите герои и имитацията на консенсус няма да свършат работа. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и членът на Комисията по здравеопазването д-р Нигяр Джафер при гостуването си в БТВ.