Прокурорът на Париж: Заподозреният е викал ,,Аллах е велик''

Мъжът, заподозрян в извършеното снощи смъртоносно нападение с огнестрелно оръжие в Страсбург, е викал "Аллах е велик" по време на атаката, съобщи парижкият прокурор Реми Ейц, цитиран от Ройтерс, цитирана от БТА.

БСП: Протестите на строителите са странни

Протестите на строителите са странни. Не сме им давали оценка, напротив – търсим оценка за това, което се случва с обществените поръчки и как те се възлагат. За всички е ясно, че има N броя примери, че веднага след извършване на рехабилитационните действия се налагат нови ремонти. Това каза в депутатът от БСП Димитър Данчев при гостуването си в Нова.

КПКОНПИ: Над 20 наказателни дела могат да бъдат прекратени

Разполагаме с информация, според която 19 наказателни дела могат да бъдат прекратени за 21 милиона лева, като очакваме още две такива да бъдат прекратени и съответно цифрата може да се увеличи. За това сигнализира председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев на заседание на парламентарната правна комисия в дискусията по гласуването на първо четене на промените в антикорупционния закон след тълкувателното решение на ВКС, предаде Новини.бг.

До 6 години затвор за производство на цигари и алкохол менте

От 1 до 6 години зад решетките и глоба от 20 000 до 100 000 лева за производство без лиценз на акцизни стоки – цигари и алкохол. Това предвиждат текстове от Наказателния кодекс, които депутатите гласуваха на второ четене в НС. Тези изменения в кодекса бяха одобрени с 85 гласа „за“, без нито един „против“ и само 8 „въздържал се“, предаде БТА.

Специалисти от ВМА с поредна трансплантация на черен дроб

Специалисти от Военномедицинска академия извършиха поредна чернодробна трансплантация – втора в рамките на 2 седмици. Реципиентът е 55-годишна жена, с последен стадий на чернодробно заболяване, предаде БТА.

Радев: Няма модерна държава без развита инфраструктура!

Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с Камарата на строителите в България, предаде Фокус.

Концерт затруднява движението е София

От 15:00 часа до приключване на концерта на 17.12.2018 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на гостите поканени на концерта и извън местата в режим на платено пракиране  "служебен абонамент" на паркинга на пл. "Кн. Александър I", предаде Столична община.

Спукано стъкло на самолета на Каракачнов го приземи във Виена

Самолет на „България Ер”с членове на кабинета на борда, изпълнявал редовен полет от Брюксел към София, е кацнал аварийно във Виена заради спукано стъкло в кабината. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов пред БТВ.