Илияна Йотова: Днес не ни достига демокрация

"Много неща се случиха за тези 30 години на прехода, но много неща не станаха така, както си мислехме. Днес е все още много емоционално и много рано да направим равносметка. Това са едни години, наситени с много атмосфера, с очакване, с надежда, с напрежение. За тези 30 години България се промени много. Движението ни е в правилната посока". Такава равносметка направи пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Противоречиви мнения за бюджет 2020

Противоречиви мнения за проектобюджета за 2020 година изразиха председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България - Васил Велев и президентът на КНСБ Пламен Димитров. Според Велев един от плюсовете на бюджета е, че има замразяване на данъчния модел и данъчните ставки. Според президента на КНСБ обаче този бюджет е консервативен и е по-лош от миналогодишния, предаде БНТ.

Почитаме свети Мина

Свети Мина е покровител на всички, които са загубили нещо, помага им да го намерят, поддържа вярата им, че няма нищо невъзвратимо. Светецът е покровител и на жените, затова към него са насочени молитвите им за здраве на дома и за деца.

Днес ще бъде слънчево

Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Югоизточна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, предаде НИМХ.

Цацаров: Отново ще гласувам за Гешев!

Направени бяха много коментари, аз се въздържах. Колкото и на пръв поглед нелогично да звучи защо е направил така, ще кажа "Защото е президент". Конституцията му дава право - той има право по Конституция, той прави това, на което има право. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Конвоират от ареста кмета на Несебър за да положи клетва

Кметът на Несебър Николай Димитров, който бе преизбран от раз за четвърти мандат на местните избори на 27 октомври, но дни по-рано бе задържан под стража и обвинен от специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група, ще бъде доведен под конвой от ареста в София в сградата на общинския съвет в понеделник.

Родители на протест срещу новия закон за социалните услуги

Родители от няколко града излязоха на протест срещу новия закон за социалните услуги. Шествието беше против текстовете, които влизат в сила от януари. Въпреки разяснението на правителството протестиращите твърдят, че законът дава твърде много власт на държавата и неправителствените организации, отбелязаха информационните сайтове.