Лозан Панов припомни на Цацаров, че чака обвинителните актове на Гешев

Председателят на ВКС Лозан Панов изпрати на главния прокурор Сотир Цацаров писмо с напомняне, че очаква информация за обвинителните актове, изготвени от кандидата за главен прокурор Иван Гешев, съобщиха от пресцентъра на ВКС.

Панов изпрати на 2 октомври писмо до Сотир Цацаров в което постави въпроса за необходимостта от преценка на качеството на изготвените от кандидата за главен прокурор обвинителни актове, а не само на обема на неговата дейност.

По думите на Панов такива данни липсват и той иска да му бъдат предоставени, за да направи своя информиран вот в процедурата за избор и да има обективна преценка за професионалните и делови качества на кандидата Иван Гешев, както и нивото на правните му познания, умения и лични способности, проявени при изпълнение на функциите му.

Процедурата за избор на главен прокурор трябва да се проведе на 24 октомври, когато Иван Гешев ще бъде изслушан от Пленума на ВСС.

Днес пресцентърът на прокуратурата съобщи, че главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, председателят на ДАР Атанас Атанасов и изпълняващият длъжността директор на Служба "Военна информация" Велко Атанасов са на посещение в САЩ от 14 до 17 октомври. В работната програма за посещението им са включени срещи във ФБР, Съвета за национална сигурност към Белия дом, както и в други правоохранителни органи във Вашингтон, Окръг Колумбия.

Лайвнюз