Три блокади в София и една във Варна

Три са кръстовищата в София, блокирани от протестиращи, които искат оставката на правителството и главния прокурор. Майките от "Системата ни убива" преместиха палатките си на бул. "Дондуков" и така той е блокиран за движение при връзката му с бул. "Тодор Александров", предаде БНТ.

Затворени са кръстовищата на Орлов мост и това на площад Независимост.

На Орлов мост лагерът на протестиращите остава обграден с кофи за боклук, палети и пейки, но се поддържа непрекъснато свободен участък, през който да преминават линейки.

Заради блокадите има промени в градския транспорт в столицата.

Интересен феномен се появи днес. Протестиращите атакуват подписката срещу блокадите, внесена в съда - със своя подписка. 1317 души са се подписали за два дни.

Затварянето на пътища доведе до промени и във Варна. Там седем автобусни линии са с променен маршрут заради палатковия лагер пред общината.

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие. Участниците в него ще преминат през централните улици и кварталите на града с искане за оставки на правителството и главния прокурор. Протестът е организиран от представители на Демократична България.

Лайвнюз