Спецпрокуратурата погна престъпна група за трафик на мигранти

Под ръководството на Специализираната прокуратура ГДБОП и ДАНС извършват действия по разследването на най-голямата към момента организирана престъпна група за трафик на мигранти, предаде БТА.

За три дни - 15 жертви на катастрофи

В рамките на три дни през изминалата седмица войната по пътищата взе 15 жертви. От началото на годината са станали 2678 тежки катастрофи, при които има пострадали или загинали. Жертвите на пътя са общо 228, а ранените - 3343, съобщи МВР.

Акции безспир: Спецпрокуратурата погна лихвари в Берковица

Специализираната прокуратура и ГДБОП извършват действия по разследването на участници в организирана престъпна група, занимаваща се с лихварска дейност, предаде пресцентъра на обвинението.

Кметът на Костенец бил обещал ,,дар'' на общинари, за да гласуват

До вчерашния ден кметът на Костенец е разследван по основното направление – обещано да се даде "дар" от 30 000 лева от кмета на общински съветници, за да гласуват определени решения, които са в интерес на кмета. Това каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, предаде БТА.

Вербовчикът на 16-годишното момче вероятно е от Северна Африка

Вербовчикът на 16-годишното момче от Пловдив, обвинено в тероризъм, не е задържан. Това вероятно е лице от арабски произход в Северна Африка. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БТА.