Три квартала на София на протест срещу мръсния въздух

Жители на „Красна поляна”, „Западен парк” и „Овча купел” се събраха тази сутрин пред Министерството на околната среда и водите. Протестът им ще започне довечера в 18 ч., обясниха те пред БТВ.

Започна делото срещу кмета на Шабла за злоупотреба с европари

Започна делото срещу кмета на община Шабла Мариян Жечев, пише БНР. Окръжният съд в Добрич повдигна обвинение спрямо Мариян Жечев за неправомерно усвоени евросредства по проект за реконструкция на градския стадион.

Протестиращи срещу социалното неравенство блокираха пътя за Гърция

От 14:20 ч. главен път Е-79 в град Кресна бе блокиран от протестиращи срещу социалното неравенство. Блокадата се прави през 10 минути заради натоварения график на пътя, предаде БГНЕС.

Зам.-кметът по финансите ще поеме и строителството в Столичната община

Зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов ще поеме функциите и на подалия оставка Евгени Крусев в ресора за транспорт и строителство. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на заседанието на общинския съвет.

Екоминистерството дава над 111 млн. лв. на 7 общини, за да подобрят качеството на въздуха

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) обяви процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух" на обща стойност 111 442 101.58 лв.