Напрежение в ,,Обеля 2'' заради заграждане на частен терен

В общината във "Връбница" очевидно не са си помръднали пръста дори да се поинтересуват от случая, който предизвика всекидневните протести през лятото в "Обеля"-2, а какво остава да потърсят решение на проблема. Това коментира кандидатът на БСП за кмет на район "Връбница" Владимир Петров.

След това към него се присъединиха общинският съветник от БСП Николай Николов, кандидатът на БСП за общински съветник от "Връбница" Димитър Петров и кандидатът за кмет на София, издигната от инициативен комитет, Мая Манолова. 

Тя познава случая в детайли, подкрепи протестите и няколко пъти досега, в ролята си на омбудсман на Република България, се включва в шествията на недоволните граждани. "В "Обеля"-2 осъмнаха на празничния 6-ти септември със скандал.

От ранни зори работници започнали да заграждат терена в пространството между блоковете 244, 245 и 247 и срещу 257, обясни Владимир Петров.

Този терен, който е междублоково пространство, но е частна собственост, предизвика голямото гражданско недоволство още през юли и постави началото на всекидневни протести на хората. В момента, в който тези протести стихнаха, собствениците отново започнаха да заграждат. 

В крайна сметка и вторият опит за заграждане на терена, който е в междублоковото пространство, отново завърши без успех.

Лайвнюз