Международният фестивал "Кукерландия" в Ямбол ще посрещне своите гости

Гигантски кукерски маски, инсталации и забавления на открито, творчески работилници, базари за сувенири и дегустации на вино, млечни и месни продукти от региона ще посрещат участниците и гостите на 19-ия международен маскараден фестивал "Кукерландия" от 22 до 25 февруари в Ямбол, информираха от пресцентъра на общината.

В центъра на събитието под девиза "Когато фестивалът е живот!" са карнавалното шествие по улиците на града на участващите в проявата маскарадни групи от страната и чужбина, както и тяхното двудневно състезателно дефиле.

Очаква се в тазгодишния фестивал да се включат рекорден брой участници, което е причина неговата територия да се разрасне, и освен в градския парк, проявите да завладеят и централната част на града и някои близки села. Целта на организаторите от общините Ямбол и Тунджа е гостите на фестивала да се потопят в богатото многообразие на традициите в града и селата от региона, да станат преки участници в пресъздаването на местните обичаи.

За 14-та поредна година по време на фестивала ще се състои едноименният конкурс за фотографии, отразяващи събитието, с участието на десетки професионални и любители фотографи. Най-добрите творби ще бъдат отличени, показани в изложба и ще останат във фонда на художествената галерия "Жорж Папазов".

Лайфнюз