Курц: Решението на Меркел да пусне мигрантите преди 5 години беше грешка

Още в самото начало бях против политиката на отворени граници… Политиката на отворените граници не само допринесе за големия брой хора, насочили се към Европа, но и доведе до огромно претоварване в много части на Централна Европа. Това каза австрийският канцлер Себастиан Курц, който беше министър по интеграцията по време на бежанската криза.

Русия: Не са ни предоставени доказателства за отравянето на Навални

Направените в Русия изследвания не са установили следи от отравяне в организма на Алексей Навални. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на твърденията на германското правителство, че опозиционерът е бил отровен с вещество от типа „Новичок“, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Шотландия върви към нов референдум за независимост

Преди местните парламентарни избори догодина ще публикуваме законопроект за нов референдум за независимост на Шотландия! Това каза министър-председателят на Шотландия Никола Стърджън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Турция с провокация към Атина - пусна карта с чужди територии

Турският депутат Метин Кюлюнк публикува карта, която успя да вдигне градусите на напрежение на Балканите. С нея границите на Турция се разширяват, обхващайки части от Северна Гърция и половината територия на България. Президентът Ердоган заяви, че страната е готова за битка, съобщи България Он Ер.

Меркел призова Русия да търси отговорност за отравянето на Навални

Извършителите трябва да бъдат разкрити и да понесат отговорност! Това каза германският канцлер Ангела Меркел в съвместно изявление с външния министър Хайко Маас по повод вероятното отравяне на руския опозиционер Алексей Навални, предаде Ройтерс цитирана от БТА.

Газпром прогнозира поскъпване на газа

Значително влияние на цените ще оказват метеорологичните условия и равнището на запасите в подземните хранилища. Прогнозите на ГАЗПРОМ за повишението на световните цени на природния газ през четвъртото тримесечие на 2020 и първото тримесечие на 2021 се запазват, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Гърция преговаря с Франция за изтребители заради Турция

Водим разговори с Франция, и не само с Франция, за да увеличим отбранителния капацитет на нашата страна. В тази рамка има дискусии, които включват и покупката на самолети. Това е казал официален представител на гръцкото правителство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ердоган: Приканяме събеседниците да се въздържат от грешки!

Това, че хора, които не могат да са достойни и за византийското наследство, днес, взимайки зад гърба си европейците, се стремят към несправедливост, беззаконие и пиратство, е знак, че не са успели да научат нищо от историята! , заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде БТА.

Русия разширява военната си база в Сирия

Сирия разеши на Русия да разшири военната си база "Хмеймим". Споразумението се отнася до зона край град Латакия, включваща суша и море, където се намира контролираната от Русия база, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

САЩ и Русия със сериозни разногласия по договора ,,Нов СТАРТ''

Трябва да бъде свършено огромно количество работа, за да постигнем напредък. Екипът ни предлага удължаване на срока на "Нов СТАРТ" след крайната дата 5 февруари, ако Русия се съгласи на рамка, която да обхваща и контрол върху оръжията с по-малък обхват, и на подобряване на процедурата за взаимни проверки на арсенала. Това каза на пресконференция след двудневните дискусии американският пратеник по контрола върху въоръженията Маршал Билингслий, предаде ДПА, цитирана от БТА.